Discutăm detaliile cu rod builderul, în partea secundă a mini-seriei ”De ce să-ți faci lansetă custom” – TNT 4.2. În episodul pe care îl puteți urmări în continuare, mergem la Sorin Lazea, noul rod builder de pe scena locală a lansetelor custom, și punem la punct toate aspectele proiectului, de la cele funcționale și până la cele estetice.
În prima parte, TNT 4.1, pe care o puteți viziona aici, am trecut în revistă componentele și specificațiile acestora. Acum, a sosit momentul să dăm lanseta în lucru, dar nu înainte de a discuta personal cu rod builderul despre cum să fie produsul final.
Ca să fie bine, este important să discutăm înainte toate detaliile noii lansete
L-am vizitat pe Sorin, pe care îl puteți găsi pe pagina de Facebook Sorinlazea Fishing, pentru a vedea ce se poate face din ce mi-am imaginat eu despre acest proiect custom. Comunicarea cât mai bună cu rod builderul este importantă în găsirea soluțiilor tehnice și stabilirea parametrilor constructivi precum lungimea finală a lansetei, lungimea mânerului, aranjarea inelelor, culoarea matisajelor și multe alte elemente.
Lansetele custom vă pot oferi o serie de beneficii și avantaje pe care nu le găsiți la produsele de fabrică, iar o lansetă cu adevărat personalizată ține cont, prin intermediul rod builderului, de cât mai multe din preferințele voastre.
Discutăm detaliile cu rod builderul: lungimea lansetei, a mânerului, insertul din carbon, stilul de așezare a inelelor
Cu Sorin am discutat lungimea finală a lansetei: blankul BB806-2 IM de la North Fork Composites are 8′ lungime, adică 2,43 metri, iar eu voiam ca dimensiunea finală a lansetei să fie de 2,51 metri sau 8’3″. Am mai multe lansete de 2,43 metri, iar cea nouă vreau să se încadreze între 8′ și 8’6″. Pescuiesc destul de mult de pe mal, iar lanseta mai lungă ajută în controlul nălucilor. În plus, lansetele de swimbaituri soft și hard sunt mai lungi decât celelalte din mai multe rațiuni – pentru lanseuri la distanță, pentru control mai bun al prezentărilor, pentru că mânerul trebuie să fie mai lung, ca să faciliteze aruncarea nălucilor cu greutăți între 50 și 300 de grame fără să pună presiune pe mușchii și tendoanele pescarilor.
Discutăm detaliile cu rod builderul: luăm în calcul tot, de la culoarea capacului și până la cea a matisajelor
De asemenea, voiam ca mânerul să fie mai lung, din rațiuni ergonomice. Rear grip-ul Carbontex de la North Fork Composites are doar 34 de centrimetri, însă pentru a echilibra mai bine lanseta de peste 2,40 metri, îi mai trebuiau 3-4 centimetri. Cu Sorin am găsit soluția, prin prelungirea mânerului cu un tub de carbon 3K, lucios, pe care îl avea fix pentru diverse lucrări de rod building. Lungimea finală a mânerului va fi de 37 de centimetri, cu tot cu capac.
Și capacul a presupus modificări, Sorin avea un model care îmi plăcea de la ALPS, însă inelul metalic exterior era unul auriu, care nu se potrivea cu tema lansetei mele, dark-silver. Așa că am primit un alt capac de la Rodhouse (mulțumesc, Goulven!), de la care am luat inelul metalic, negru cu dungi argintii, și care s-a potrivit perfect pe ”scheletul” celui de la ALPS.
Sunt multe alte lucruri interesante despre construcția unei lansete custom, pe care vă invit să le descoperiți singuri, din episodul în care Discutăm detaliile cu rod builderul – TNT 4.2, din mini-seria ”De ce să-ți faci lansetă custom”.
Dacă v-a plăcut și găsiți că vă ajută conținutul creat de mine, dați un LIKE & SUBSCRIBE la canalul Pescuit la răpitor de la A la Z, pentru că urmează multe alte materiale tari din sfera pescuitului la răpitor de la A la Z!
Mulțumesc pentru atenție și să aveți fire întinse la maxim!