Să înceapă Operaţiunea „Monstrul nălucilor”: vă invit să urmăriți o premieră absolută nu doar pentru România, ci și pentru YouTube, în montajul video Unbox the monster: GAN CRAFT Shaku-One! Pescuitul cu swimbaituri câștigă adepți peste tot în lume, și nu doar pescarii de bass se bucură de capturile record pe care le produc aceste năluci de mari dimensiuni. Cu această ocazie, despachetăm şi analizăm împreună un swimbait de dimensiuni ieşite din comun!
Acest stil de pescuit devine tot mai popular pentru că selectează exemplarele mari de pești răpitori (nu doar de bass), dar și pentru că swimbaiturile au evoluțiile/acțiunile ”built-in” sau incluse în construcție. Cu alte cuvinte, nu necesită extra-tehnici de animare din lansetă, simpla recuperare din mulinetă fiind cel mai adesea suficientă.
Pescarii de bass vorbesc despre ”puterea de atracție” swimbaiturilor mari, de peste 25 de centimetri, și se folosesc de aceste năluci gigant nu doar pentru a prinde recorduri, ci și pentru a afla unde se află peștii de talie mare dintr-un lac. Am mai pomenit despre această tehnică în articolul pe care-l găsiți aici, nu mai repet informațiile. Uneori mi s-a întâmplat să văd pești care urmăreau swimbaitul, fără să atace, am înregistrat astfel de momente cu action cam-ul. Nu erau niște exemplare mari, dar arată că teoria funcționează – swimbaitul scotea știucile din cotloanele lor.
Unboxingul din montajul video de mai jos îl are ca protagonist pe cel mai mare și mai greu membru al familiei Jointed Claw de la GAN CRAFT, Shaku-One. Shaku este o veche unitate de măsură a lungimii în Japonia, echivalentă cu 1 picior (30,48 cm), de aici și denumirea aleasă pentru Jointed Claw 303 ”lipless swimming monster bait”, după cum ne anunță și textul descriptor de pe ambalajul nălucii. Nu este o nălucă grea având în vedere dimensiunile – doar 255 de grame la 3o de centrimetri lungime. Alte swimbaituri de 30 cm, precum Mother de la Roman Made, cântăresc undeva la 3oo g, deci GAN CRAFT au reușit să vină cu un produs foarte performant.
Finisajele se ridică la cel mai înalt nivel de detaliu, totul este dus la perfecțiune, cum numai producătorii japonezi pot. Ancorele sunt ultra-heavy duty, inelele despicate la fel, iar în cutie găsiți și o coadă de rezervă. Pescuiesc cu swimbaituri GAN CRAFT din 2007, iar cozile lor au rămas intacte până în ziua de azi. Nu sunt făcute din elastomeri care încep să se topească în contact cu plasticele moi siliconice, dar sunt foarte rezistente, fără a fi rigide.
Vă invit să aflați mai multe urmărind unboxingul și comparația cu alte swimbaituri în montajul video următor. Pentru o vizionare la detalii maxime, setați rezoluția la 1080p HD din meniul YouTube:
Shaku-One este un ”giant swimbait”, pe care o să-l încerc primăvara asta nu doar la știucă, ci și la bass, dacă voi ajunge în destinații ale căror ape sunt populate cu largemouth. Swimbaiturile necesită echipament specializat, atât lanseta cât și mulineta trebuie să poată face față solicitărilor extreme, iar cu atât mai mult Shaku-One are nevoie de un echipament pe măsură. Dar pentru asta mi-am făcut lanseta The Lightsaber, pe un blank special de la North Fork Composites, și am luat noua mulinetă Shimano Tranx 401. O să revin și cu filmări ale evoluției lui Shaku-One în apă și, sper, cu primele capturi la noul monster swimbait.
Dacă vreți să fiți mereu la curent cu ultimele montaje video, dați subscribe/abonare la canalul de YouTube Game Fishing A to Z. O să urmeze și mai mult conținut video interesant!
Fire întinse vă doresc!