Pasionații tragerii la undiță din toată lumea pot răsufla în sfârșit, îngreunați, din cauza tonelor de pește basculat din baltă. Și pot răsufla prin proprii plămâni, fără intubare, fiincă acum au de ce renunța la dinamită și la pericolele pe care le reprezintă pescuitul cu aceasta. În sfârșit, a apărut ceva mai puternic decât ea, și nu vorbim de Semtex sau C4. Aflați ultima noutate în domeniul pescuitului sportiv-industrial: citiți Atenție la cârdul nebun de pește… și la țepe!

Dacă nu știați, și peștii au instincte ”pe nivel fiziologic”, iar acest produs promite ”tragerea activă în orice timp, în orice bazin”. Asta înseamnă că funcționează și-n piscina de la Lido sau pe plajă, la Mamaia? Am văzut niște sirene mamă-mamă acolo, dar nu mușcau decât la teșcălău de euroi, de minimum 3 cm grosime. Să știm unde luăm bilet anu’ ăsta. Și asta doar pentru că e o cercetare savantă modernă, cum nu ați văzut și nici că o să mai vedeți vreodată.

Serios acum, credeam că le-am văzut pe toate, dar se pare că nu și probabil că vor mai urma. Oricum, netul este plin de site-uri de phishing și alte răutăți online, reclame la produse-țeapă de genul dronelor, publicate inclusiv pe Facebook și multe, multe altele. Azi când am intrat pe YouTube, asta e reclama care m-a întâmpinat în colțul din dreapta-sus:

Atenție la cârdul nebun de pește... și la țepe!

Curios să văd ce se ascunde în spatele reclamei, fiindcă mai văzusem astfel de modalități de promovare fantastică, unele OK din punct de vedere al ideii, nu și al moralității publicității, am dat clic și unde am ajuns… e greu de imaginat, așa că o să las capturile de ecran ”să vorbește pentru el însuși produsul”. Plus câteva comentarii, fiindcă asta chiar e una de-aia ”pescărească”.

Atenție la cârdul nebun de pește... și la țepe!

Însă un site-reclamă atât de prost tradus, probabil cu ”ajutorul” unor softuri online, nu cred că am mai întâlnit până acum, în domeniul produselor destinate pescuitului sportiv. Deși ceea ce puteți citi în capturile de ecran, numai cu pescuitul sportiv n-are treabă.

Dacă vreți să aflați cum ”lucrează”, o să aflați că este un produs unic în lumea celor care cuvântă, dar și a celor care nu. Încă mă dor fălcile minții de cât am râs în sinea mea. Deci nu este adevărat :))) Cum lucrează? Uite așa, printre altele, ”componentele activatorului tragerii la undiță provoacă excitația puternică a reacții de cooperare în turmă, mâncare și protectare de sine, acționând pe creier”. Deci peștii au și nevoie fiziologice, și creier. E ca și cum am pescui la pisici cu valeriană, zice site-ul.

Atenție la cârdul nebun de pește... și la țepe!

Atenție la cârdul nebun de pește... și la țepe!

N-o să trec prin toate specificațiile atât de savant descrise, ci o să vă mai rețin atenția cu foarte puține. Fiindcă e păcat. Instrucțiunile pentru noi, pescarii de răpitor, sunt cât se poate de clare: ”Nadele din silicon, wobblerele și vârcolacii le puteți pune în sticlă cu atractant”. Următoarea întrebare: deci de unde, vârcolaci? Tăiați pe burtă pentru offset, cu glitter, aveți? Nu, nu-i vreau gata montați. Facem o pândă în Obor la nade și momeli noaptea, că ăștia ies ca râmele șerpești, doar pe lună plină, din canalizare? Despre ”pachetul-ampulă”, ce să mai vorbim? Ca la cinema – toate doamnele în vârstă și domnișoarele violent fardate, cu fața la perete!

Atenție la cârdul nebun de pește... și la țepe!

Interesante sunt fotografiile, în special cea a somonului marinat, prins la muscă cu o lansetă de două mâini, iar headline-ul (adică titlul) este demențial. De departe cel mai tare, de unde reiese că și Google Translate sau alte programe pot înlocui oricând copywriterii pe bandă rulantă. Simțământ mai curat ca al unui cârd întreg de pește, neeviscerat, când își pierde protectarea de sine și vrea să mănânce NEBUN TOCMAI MOMEALA VOASTRĂ, să moară Marea Moartă dacă să există.

Apropo, cu cine vorbim să-i salvăm pe sclaveții de serviciu? În caz că n-ați observat: operatorii stau online, 24 de ore, fără zile de odihnă. Someone better call GreenPeace!

OK, dincolo de toată mizeria asta ”lost in translation” și de comicul situației, cu sau fără diacritice, e chiar tragic, dar ăsta-i ”second life-ul”, nimeni nu poate controla netul. Mă îndoiesc că pescarii, chiar și cei începători, ar ”mușca” la maximum din această nadă-minune cel puțin dubioasă, cu aromă de bani pierduți. Dar dacă vă tentează ideea, sau dacă suma de 150 de lei (pentru început) nu vi se pare cine știe ce, NU comandați așa ceva, sub nicio formă! Produse fantastice care vă umplu cada, bătătura, podul casei și remorca de capturi nu există decât la Teleshopping sau nici acolo, ci doar pe atfel de site-uri fantomă, pe net.

Ca să parafrazez… Nu îndoiți! Duceți-vă la pescuit cu nadele, momelile și nălucile din comerț, fiindcă sunt de zeci de ori mai prinzătoare decât reclamele înșelătoare din online! Fir întins cu excitația maximă acționând la creier și trageri active în orice tip de bazin! Pe bune.

Disclaimer
Acesta este un pamflet, chiar dacă site-ul înşelător din imagini nu este. Partea fericită este că a fost nefericit de prost tradus ca să păcălească pescarii noştri, zic eu, însă există multe alte site-uri mult mai bine făcute, gata să ia banii oamenilor, aşa că merita măcar un semnal de alarmă. Tonul pamfletului împrumută exact expresiile utilizate pentru prezentarea produsului şi le foloseşte pentru a ironiza abordarea înşelătoare a unui astfel de site. Reţineţi că nu există produse magice sau minune, iar dacă, de regulă, ceva sună prea bine ca să fie adevărat, atunci sunt şanse foarte mari să fie chiar aşa.