Vă invit să urmăriți o nouă serie de emisiuni cu și despre pescuit la răpitor: Încă un lanseu – Episodul 1 – Primul pescuit după 2 luni de pandemie. Tocmai ce am terminat editarea acestui episod ”pilot”, prin intermediul căruia vă invit să pescuiți alături de mine, pe parcursul unei întregi zile. Nu a fost o zi ușoară, dimpotrivă, deci nu abundă în capturi, ci în lanseuri repetate și insistente, motiv pentru care mă gândesc că numele acestei serii este destul de potrivit. Aflați mai multe despre ce vă propun prin acest format nou din rândurile următoare.

Pe scurt, este vorba de un format în care voi încerca să comprim fiecare zi de pescuit în episoade de aproximativ 30 de minute. Pentru episodul inițial, am depășit cu 7 minute și ceva limita, dar să zicem că am scuză pentru că episoadele-pilot sunt de regulă, ceva mai lungi. Noutatea formatului constă în faptul că nu voi folosi un action cam pentru a filma partidele de pescuit, ci o cameră externă, montată pe un trepied, cu obiective, autofocus super-rapid și transmiterea sunetului prin microfoane de tip lavalieră, fără fir. Avantajul lavalierei wireless este faptul că veți auzi tot ce vorbesc pe durata emisiunii, chiar și dacă sunt la distanță de mai mulți metri față de camera de filmat. Nu este tocmai cea mai ușoară sau mai simplă cale, dar dacă voiam așa ceva, foloseam doar un action cam (limitativ din multe puncte de vedere).

Este mai greu să instalezi camera pe fiecare loc nou în care pescuiești, să ții mereu cont de poziționare, să nu ieși din cadru, să faci încadrările potrivite și așa mai departe. E un ”one man show” meticulos, fiindcă fac totul singur, de la montarea echipamentului, la filmări și până la editarea materialelor și postproducție, însă sper să vă ofer un unghi mai amplu de vizionare și să simțiți că faceți parte din fiecare zi de pescuit alături de mine.

Încă un lanseu - Episodul 1

Ideea din spatele seriei Încă un lanseu este una cât de poate de simplă: vă invit la pescuit alături de mine, fără secrete, fără restricții, cu toate tehnicile, nălucile și echipamentele pe masă, la vedere. De aceea, sonorul transmis prin microfoane wireless joacă un rol important, fiindcă astfel veți auzi și înțelege cum și de ce pescuiec așa, de ce prezint năluca într-un anume fel, de ce lansez în larg sau în lungul malului și așa mai departe. Practic, vă explic cât mai concret cum pescuiesc în timpul fiecărei partide care se va transforma într-un nou episod din seria Încă un lanseu.

De ceaceastă denumire: Încă un lanseu? Pentru că, în trecut, când eram mai tânăr, mă prindea noaptea pe apă, spunând mereu ori ”Încă un lanseu și-am strâns!” sau ”Ultimul lanseu, pe bune!”. Încă un lanseu reflectă cumva spiritul combativ al pescarului de răpitor, care nu renunță cu una, cu două la a încerca un loc, și înainte de a se muta, mai dă încă un lanseu. Sau alte 20. Sau 100.

Încă un lanseu - Episodul 1

Nu vă spun mai multe despre primul episod, decât că a fost o zi grea de pescuit, în care filozofia a ”Încă unui lanseu” a dat rezultate. Și chiar dacă a fost o partidă complicată, în același timp, a fost una extraordinar de frumoasă, fiind prima pescuială după două luni de izolare în oraș, lucru de acasă și respectarea stării de urgență.

Aveți link-ul primului episod aici și imediat mai jos. Pentru o experiență de vizionare optimă, setați rezoluția 1080p HD din meniul ferestrei de YouTube:

Vă mulțumesc pentru vizionare, vă doresc Fir Întins și la cât mai multe episoade din Încă un lanseu alături de mine!